Cornel bv
Copyright Cornel bv
Cornel bv en het Formula Zero Team Delft.

Cornel bv is per 1 januari 2010 officieel sponsor van het Formula Zero Team van de Technische Universiteit Delft. Het Formula Zero Team Delft ontwikkelt en test karts welke door waterstof worden aangedreven. Door sponsoring biedt Cornel bv het Formula Zero Team Delft de mogelijkheid om de waterstofkart verder te ontwikkelen en deel te nemen aan internationale races.  Waterstof is (mits duurzaam opgewekt) een schone energiedrager.
De waterstofkart van het Formula Zero team Delft is officieel goedgekeurd en gekwalificeerd voor deelname aan het race-kampioenschap voor waterstof aangedreven voertuigen. Bijzonder aan de competitie is dat het de eerste raceklasse ter wereld is met zuiver water als enige uitstoot. Aan het kampioenschap voor waterstof aangedreven voertuigen, de waterstofkarts, doen universiteiten mee uit ondermeer Nederland, België, Spanje, Engeland en Amerika. Doel van het kampioenschap is om duurzame technologie te testen en te ontwikkelen en op een snelle en leuke manier te promoten aan een breed publiek. Races worden wereldwijd verreden.De waterstofkart is geheel door het Formula Zero Team Delft ontwikkeld.
Door het sponsoren van dit innovatieve waterstofproject wil Cornel bv technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie stimuleren.

Nieuws Formula Zero Team Delft

Cornel bv sponsor Formula Zero Team Delft

Werking waterstofkart